sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Kansalliset vai kansainväliset kisat?

Kannattaako valita kansalliset vai kansainväliset kilpailut? Täällä Hollannissa on melko kova taso ja tekniset radat isommissa monipäiväisissä kansallisissa kisoissa ja ne ovat tosi hyvää harjoittelua kansainvälisiä kisoja varten.


Me olemme tykänneet kovasti käydä viikonlopun yli kestävissä kansallisissa kisoissa. Sinne saa kaikki hepat mukaan ja luokkia löytyy aina 80cm luokista 140cm tasolle. Hepat yöpyvät kisapaikalla samaan tapaan kuin kv-kisoissa joten se on hyvää harjoitusta kokemattomallekin hevoselle. Toinen plussa kansallisissa kisoissa on pienemmät kulut. Yksi startti saattaa maksaa noin 15 euroa. Usein noin kolmen hevosen kisaviikonloppu kansallisissa kisoissa tulee melkein saman hintaiseksi kun yhden hevosen kulut yksissä kv-kisoissa.

On myös tärkeää käydä kv-kisoissa. Esimerkiksi kun hypätään isompia luokkia korkeammalla tasolla, on täysin ymmärrettävää, että niissä käydään jatkuvasti. Usein kv-kisoissa on myös luokkia nuorille hevosille, joten nekin pääsevät mukaan. 


Mielestäni on kiva mennä varmalla fiiliksellä kv-kisoihin kun on jo hankkinut hyvän rutiinin kansallisista kisoista. Onneksi täällä Hollannissa järjestetään paljon erilaisia kisoja. Meillä on varaa valita jokaisen hevosen tason mukaan missä kisoissa startataan. 

Kv-kisoissa on yleensä hyvät karsinat ja tallialueet hevosille toisin kuin joissain kansallisissa kisoissa saattaa olla vaatimattomammat olosuhteet tallijärjestelyiden suhteen. Riippuu toki aina kisasta. Kv- kisoissa on myös melkein joka kerta kivat radat ja jos pääsee hyppäämään GP-luokissa on niissä jo paljon vaativimpia tehtäviä eli siitä oppii todella paljon.

Happy Boyn kesä look

Olen kyllä yllättynyt kuinka teknisiä ratoja täällä kansallisissa kisoissa rakennetaan jo ihan 110-tasosta lähtien. Se on tosi hyvää harjoittelua ja rahapalkinnotkin ovat usein hyvät etenkin isommissa luokissa.

Kannattaa siis miettiä omia ja hevosten tarpeita kun valitset tulevia kisoja. Mielestäni molemmissa on aina kiva käydä riippumatta onko kyseessä kansalliset vai kansainväliset kisat!

Adventure CSI Zuidwolde 2018

Näillä näkymin meidän seuraavat kansainväliset kisat ovat CSI Zuidwolde ja CSI Ommen muutaman viikon kuluttua. Hepat ovat tuntuneet tosi tyytyväisiltä viime aikoina. Nyt vaan treenaamista ja yhdet pienemmät kisat alle ennen isompia koitoksia! 😀

- Noora -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti