perjantai 3. heinäkuuta 2020

Perus tallipäivä

Vai onkohan sellaista edes olemassa? Jokainen päivä on niin erilainen ja se riippuu aina kisasuunnitelmista ja valmennuksista. Kuitenkin samat rutiinit toistuvat meillä päivittäin!


Kun menemme tallille lisäämme ensin olkea ja siivoamme yhden purukarsinoistamme. Eli Happy Boy on ainut hevosistamme, joka on purukuivituksella. Se on luultavasti allerginen oljelle, koska saa helposti ähkyn jos syö sitä liikaa.. Emme halua ottaa mitään riskiä sen suhteen. Olkikarsinat siivotaan tallin puolesta joka toinen viikko eli päivittäin karsinoihin lisätään runsaasti uutta olkea, jotta ne pysyvät mahdollisimman kuivina.
Hevosemme tarhaavat tai laiduntavat joka toinen päivä ja välipäivinä ne ovat kävelykoneessa. Välillä ne pääsevät ennen ratsastusta tai juoksutusta kävelykoneeseen veryttelemään, mutta riippuu päivän aikataulusta. Adventurea emme mielellään juoksuta, koska se innostuu siitä ihan liikaa ja stressaantuu. Muut hepat tykkäävät työskennellä liinassa joko apuohjilla loivasti sisäänpäin asetettuna eteen-alas tai ihan vain naruriimulla ja silloin ne saavat vapaasti kulkea sellaisessa muodossa kuin haluavat.Harjaamme hevoset aina huolellisesti ennen työskentelyä ja hikoilun jälkeen ne pääsevät pesulle. Hyppäyksen jälkeen kylmäämme niiden jalat jääsuojilla. Tarpeen mukaan hieromme niitä myös Arnika linimentillä. Esimerkiksi Adventure saa aina takapolviin kovemman estetreenin tai kisojen jälkeen linimenttiä. Hevosemme tykkää myös olla solariumissa pesun jälkeen, mutta toki liian kuumalla ilmalla se ei ole meillä käytössä.Talli ruokkii hevosemme, joten siitä meidän ei tarvitse huolehtia itse. Ne syövät aamupalaksi kauraa, lounaaksi lucernea sekä illalla kauraa ja lesettä tai mashia. Ruokinnat on suunniteltu joka hevoselle sopivaksi ja sitä muutetaan tarpeen mukaan. Jotkut ei välttämättä tykkää lucernesta ja toiset ei taas tarvitse kuin kerran päivässä kauraa. Kuivaheinää on tarjolla runsaasti ja tuo olkihan on loistavaa mahantäytettä niille hevosille, jotka sitä pystyy nauttimaan. Meidän hevoset ei turhaan syö mitään lisärehuja, mutta päivittäin on käytössä jänne/nivel valmiste, biotiini ja maitohappobakteeri sekä elektrolyyttejä tarpeen mukaan. 


 

Jokapäiväiseen rutiiniin kuuluu varusteiden putsaus. Eli suitsien sekä nahkavarusteiden kiillotus ja kuolainten pesu suoritetaan myös joka käytön jälkeen. Ollaan aina tykätty pitää kaikki puhtaana. Pyykkiä pestään myös melkein päivittäin. Esimerkiksi nyt kun hepat ulkoilee ilman loimia saattaa satulahuovat olla jo yhden käyttökerran jälkeen todella likaisia.. On niin paljon mukavampaa kun kaikki on aina järjestyksessä ja siistinä!


 

Tallilla on mukava viettää aikaa ja meillä on niin kiva porukka siellä! Sekä me että hevoset viihdymme loistavasti!Käykäähän ottamassa meidän Instagram tili seurantaan. Sieltä pääset helposti seuraamaan meidän arkea 😀


Ihanaa viikonloppua kaikille!


- Noora & Laura -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti