maanantai 14. tammikuuta 2019

De Peelbergen 11.1-13.1.2019


 
11.1-13.1.2019 osallistuin kansallisiin kisoihin De Peelbergenissä,Kronenbergissä neljällä hevosella. Mukana olivat 6-vuotias tamma Montego Z (Mylord Carthago), 7-vuotias ruuna Happy Boy (Tinka's Boy), 10-vuotias ori Adinus (Padinus) ja 14-vuotias ruuna Adventure (Indoctro). Edessä oli muutaman tunnin ajomatka, joten lähdettiin ajamaan kisoihin jo torstai iltapäivänä, koska perjantain ensimmäinen luokka alkoi 8.00 aamulla. Hevoset yöpyivät kisapaikalla kolmen päivän ajan ja torstai-iltana laitoimme karsinat ja tallin valmiiksi. 
Happy Boy

Montego hyppäsi koko viikonlopun 110cm tasolla todella hyvin ja tasaisesti. Ensimmäisenä päivänä se hyppäsi hienosti virheittä koko radan. Toisena päivänä tultiin maaliin yhdellä pudotuksella, mutta Montego tuntui vähän jäykemmältä lihaksistaan kuin edellisenä päivänä. Viimeisenä päivänä se olikin yllättävän letkeä ja hyvä ratsastaa ja otti alas yhden puomin. Olen tosi tyytyväinen, koska se ei ole ikinä vielä hypännyt kolmea päivää putkeen kisoissa. Montego on melko kokematon ikäisekseen, mutta sillä on sydän kohdallaan, yrittää aina parhaansa ja on tosi rohkea tamma! Alla video ensimmäiseltä päivältä.



 Happy Boy oli viikonlopun yllättäjä 120cm tasolla. Ensimmäinen päivä sujui ongelmitta hienosti puhtaalla radalla ja sijoittuen. Toisena päivänä se suoritti mielestäni vielä paremmin, vaikka saimmekin yhden puomin alas sille aika vaikealta ja isolta radalta. Viimeisenä päivänä Happy oli jo hieman väsynyt, mutta taisteli silti maaliin puhtaalla radalla. Olen ihan sanoinkuvaamattoman ylpeä, koska sillä ei olla ikinä hypätty näin isoissa kisoissa ja vielä kolmea päivää putkeen. Se ei antanut edes vilkkaan mielikuvituksensa häiritä menoa vaan keskittyi täysillä! Alla video toisen päivän radalta.



Uusin tuttavuus Adinus hyppäsi 130cm tasolla, tavoitteenani oppia tuntemaan sitä paremmin. Ensimmäinen päivä lähti käyntiin sen osalta helpolla nollaradalla. Toisena päivänä ratsastaja vähän mokaili loppuradalla, tuloksena muutama pudotus mutta Adinus pelasti tilanteen herrasmiehenä. Viimeisenä päivänä korjasin virheeni ja suoritimme radan puhtaasti maaliin asti ja Adinus hyppäsi paremmin kuin koskaan. Olen tyytyväinen, koska nämä olivat meidän ekat kunnon kisat yhdessä. Se on kaikinpuolin aivan ihana ja luotettava oripoika! Alla rata viimeiseltä päivältä.



Adinus

Adinus odottamassa vuoroaan

Adventure tahkoi 130-135cm tasolla. Ensimmäisenä päivänä virtaa riitti ja saimme radalta yhden puomin alas syynä virhe ratsastajalta. Toisena päivänä Adventurella olikin energiaa vielä enemmän, mutta se taisteli maaliin ilman pudotuksia ja tuntui nauttivan radalla. Viimeisenä päivänä homma menikin vähän sähläilyn puolelle, emmekä oikein löytäneet sopivaa rytmiä. Tuloksena siis muutama pudotus isolta 135-radalta. Se kuitenkin yritti parhaansa koko viikonlopun ajan. Adventure on tosi kuuma ja innokas hevonen, joten välillä sen on vaikea pysyä paketissa. Se on kaikesta huolimatta minun luottoratsu! Alla rata toiselta päivältä.



Hevoset saa nyt muutaman päivän kevyttä liikuntaa. Perjantaina lähdetään taas kisaamaan.

Kivaa viikon jatkoa kaikille!

- Noora - 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti