keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Jalkojen pesu

Kisoihin tai valmennuksiin on aina mukavampaa mennä siistillä ja puhtaalla hevosella. Seuraavaksi jaan teille minun vinkkini jalkojen pesuun.


Hevosen jalat (sukat ja kaviot) on yleensä ensimmäinen asia mihin kiinnitän huomiota, kun katselen hevosia kisoissa. Mielestäni kisahevosten jalkojen pitää olla siistityt, puhtaat ja hyvin hoidetut. 
Pidän meidän hevosten jalat koko ajan klipattuna. Jalat pysyy paremmin puhtaana kun karva on lyhyttä. Ja kun jalkoja pestään, niin ne on myös helpompi kuivata karvan ollessa lyhyempää. Hevosesta riippuen klippaan jalat noin 2-3 viikon välein. 

Tämä Vetrolin White'N Brite shampoo on mielestäni paras kimoshampoo ja sopii myös hyvin valkoisten jalkojen pesuun

Ekaksi kastelen jalat lämpöisellä vedellä. Tämän jälkeen teen ämpäriin laimeaa saippuavettä. Pesen kaviot ja jalat harjalla/pesusienellä hangaten. Lopuksi huuhtelen saippuan huolellisesti pois lämpöisellä vedellä. 

Sitten kuivaan jalat pyyhkeellä. Jos jalat jättää kuivaamatta pesun jälkeen hevonen saattaa saada ihoonsa helpommin vaurioita/ihottumaa tai jopa riviä. Joten perusteellinen kuivaus pyyhkeellä on erittäin tärkeää. 
Baby talkkia ja Cavalor kavioöljy

Kuivauksen jälkeen hieron jalkoihin baby talkkia (tällä saat varmasti valkoiset sukat😎). 
Lopuksi laitan kavioihin kaviorasvaa tai öljyä. 



Kuljetuksessa jotkut hevoset saattavat sotkea jalkansa, joten matkalle on hyvä ottaa mukaan esim. kuivashampoota, pyyhe, talkkia ja vauvapyyhkeitä yms. Näillä saat jalat helposti puhtaaksi ennen starttia😉 

- Laura -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti