torstai 3. lokakuuta 2019

Syyskuulumiset

Täällä blogin puolella on ollut vähän hiljaisempaa, joten tässä viime aikojen kuulumisia.


Kaikki neljä hevosta menee tällä hetkellä tosi kivasti ja olen keskittynyt enemmän sileän työhön ja työstänyt niitä paljon kavaleteilla, jonka seurauksena olen huomannut kehitystä myös hypätessä.

 Eli loppu kesä ja tämä syksy on mennyt ihan perusasioiden parissa ja haluankin keskittyä jatkossa enemmän hevosteni sileän työskentelyyn ja läpiratsastukseen. 


Minulle sileän ratsastuksessa on tärkeintä, että hevonen reagoi apuihini. Eli menee eteenpäin jalasta kun pyydän ja tulee myös takaisin. En halua auttaa hevosiani liikaa esim. roikkumalla jatkuvasti ohjissa, koska koen, että silloin hevoset ei oikeasti työstä itseään ja tuo takaosaa alle. En myöskään halua pakottaa niitä työn tekoon vaan yritän löytää jokaiselle hevoselle parhaan tavan motivoida niitä.

Yritän kehittää jatkuvasti hevosteni hyviä puolia, siten myös heikkoudet vahvistuvat. Myös vapaapäivät ovat tärkeitä, koska silloin niiden lihakset saavat aikaa kasvaa ja kehittyä. Se tekee myös hyvää niiden mielelle! Tykkään myös juoksuttaa hevosiani eteen-alas, niin että ne venyttäisivät selkää ja kaulaa mahdollisimman pitkäksi.


Emme toki ole jättäneet hyppäystä ja kisaamista väliin. Ulkonakin ehdittiin vielä muutamat kisat käymään hyvin tuloksin ja pari viikkoa sitten aloitettiin hallikausi. Ensi vuonna haluan nostaa tasoa isompiin luokkiin/kisoihin osalla hevosista, joten nyt aika lailla hankitaan hyvää kokemusta tulevia koitoksia varten. Ei kiirehditä liikaa vaan mennään ihan fiiliksen mukaan. Se on tuntunut toimivan hyvin!


Kaikki hevoset ovat onneksi pysyneet terveinä. Vuoden lopussa haluamme kuitenkin käydä klinikalla tarkastamassa, että hepoilla on kaikki ok ja tehdään tarvittavat vuosihuollot. 

- Noora -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti