sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Otetaan rennosti

Oltiin viime viikolla treenamassa taas lähitallilla. Alkuviikosta mukaan pääsi Kelvin. Oli tosi kova tuuli ja esteet vaan kaatuili, mutta Kelvin, joka oli ekaa kertaa mukana käyttäytyi niin hyvin! Ei voisi uskoa sitä samaksi hevoseksi kuin joitain kuukausia sitten. 

Happy Boy

Loppuviikosta oli Happy Boyn ja Montegon vuoro. Happy Boy oli jälleen kerran todella hyvä ja kuolain tuntui toimivan entistäkin paremmin. Montego hyppäsi myös hyvin. Valmentajani Maureen ratsastaa siis Montegoa. Ajatuksenamme olisi myydä Montego loppukesästä, mutta ensin haluamme päästä takaisin kisakentille ja nostaa sen tasoa korkeampiin luokkiin. 




Adventurekin on mennyt kovasti eteenpäin ja sen ratsastettavuus paranee viikko viikolta. Emme hyppää sillä niin isoa, enemmänkin treenaamme sen lihaskuntoa pikku esteillä ja puomeilla. Nyt kokeilussa on eri kuolain Trustilta, joka tuntuu nyt ainakin toimivan! Kyllä 15-vuotiasta hevosta pystyy vielä kehittämään ja muuttamaan. Sen askel on pidentynyt ja se liikkuu nykyään paljon paremmin. 

Adventure ''Aapo''


Toivottavasti päästäisiin pian kisaamaan!

Sitten itse asiaan! Eli kuinka säilyttää motivaatio nyt kun ei ole kisoja ja eikä pysty elämään täysin normaalia arkea. 

Itselläni ainakin liikunta on auttanut pitämään mielen virkeänä ja urheilen noin neljä kertaa viikossa. Myös runsas ulkoilu auttaa rauhoittumaan ja tykkään käydä kävelyllä ja leikkiä koirieni kanssa. Ehkä nyt on aikaa tehdä asioita, mitä en olisi ”ehtinyt” tehdä ennen tämänhetkistä tilannetta. Eli pitää itsestäni entistäkin parempaa huolta.




Yrittäkää pysyä positiivisena, vaikka se ehkä tuntuukin vaikealta joinain päivinä. Kaikilla meillä on tämä sama tilanne eikä sille mahda mitään. Olen kiitollinen, että minä sekä läheiseni ovat pysyneet terveinä ja saan käydä normaalisti tallilla hevosteni luona. En tiedä mitä tekisin ilman ratsastusta, se antaa niin paljon energiaa päiviini. 

Se, että kisojen alkuun on vielä aikaa on hieman ahdistavaa, mutta muistakaa antaa hevosillenne yhtä lailla huomiota ja pitäkää niiden viikot monipuolisena. Jos ne ovat maastovarmoja, käykää vaikka kerran viikossa metsässä ravailemassa. Se on ihanaa hevosellesi sekä sinulle itsellesi. Nyt on aikaa muistuttaa itseäsi, ettei ratsastus ole pelkkää kilpailua vaan siihen kuuluu niin paljon muutakin. Arvostakaa hevosianne, ne tekevät niin paljon meidän puolestamme.


Nyt on aikaa treenata perusasioita ja sileän ratsastusta. Myös puomi/kavalletti treeni on hyväksi hevosten lihaksistolle ja ainakin minun hevoseni pitävät tuon tyylisistä harjoitteista. Hyppäämme myös rataa, koska silloin rutiini säilyy paremmin. Riippuen milloin kisat taas alkavat, suunnittelen antavani hevosilleni jonkin viikon loman, koska miksipä ei?

Kelvin

Ottakaa rennosti, kehittäkää itseänne ja suhdettanne hevosiinne niin ollaan kaikki valmiita kisoihin kun ne jonain päivänä tulevaisuudessa alkavat! 
Tsemppiä tulevaan viikkoon! 💗

- Noora -



2 kommenttia:

  1. Tuo Happy Boy on kyllä aivan ihanan näköinen hevonen! Onko ollut sinulla kauan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Happy Boy tuli meille kun se oli 2 vuotias ja nyt se on 8. Eli meillä on monta yhteistä vuotta jo takana :)

      Poista