tiistai 5. helmikuuta 2019

Nooran esittely


Ajattelin kertoa itsestäni hieman enemmän. Olen nyt 23-vuotias ja kilpailen aktiivisesti kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Asun Hollannissa jo seitsemättä vuotta eli muutin tänne 16-vuotiaana.


Ratsastamaan aloitin 5-vuotiaana ratsastuskoulussa ja pikku hiljaa aloimme hankkimaan omia poneja. Suomessa meillä oli oma talli ja kilpailin poneissa aina SM-ja GP-tasolle asti esteissä.


Poni ori Komeet van Orchid's Laaksolla ponien GP-finaalissa vuonna 2011

Lähdin Hollantiin treenaamaan/kisaamaan ponini ja hevosen kanssa 16-vuotiaana tarkoitus pysyä noin muutama kuukausi, mutta kuukaudet venyivätkin vuosiksi. En ole katunut tätä valintaa hetkeäkään.
Ensimmäiset vuodet meni vain harjoitellessa ratsastamaan. Ratsutin asiakkaille hevosia ja hankin kokemusta alue ja kansallisista kisoista, jotka ovat mielestäni haastavampia kuin Suomessa ainakin siihen aikaan. Opin myös menemään nuorilla ja kokemattomilla hevosilla. Tuohon aikaan ratsutin myös muutamia oreja. Opin siis käsittelemään ja ratsastamaan kaikenlaisia hevosia.
Tavoitteet nousi pikkuhiljaa korkeammalle ja vuonna 2015 hyppäsin ensimmäiset kansainväliset kilpailuni. Se oli jännää. Ehkä sen jälkeen tajusin kuinka paljon on vielä opittavaa. Jos haluaa pärjätä isoissa kisoissa, niissä on käytävä kuukausittain. On myös oltava hyvät hevoset alla ja täytyy olla kärsivällinen viemään nuoria hevosia asteittain isompiin luokkiin.


Ensimmäiset kansainväliset kisat hevosella Da Vinci, vuonna 2015 
CSI De Wolden

Minulla oli vain yksi hevonen kansainväliselle tasolle ja se oli sillä hetkellä minun taidoilleni aivan liian vaikea. Jatkoin kuitenkin työntekoa ja hankimme muutamia nuoria hevosia kasvamaan. Sain ratsastettavakseni hevosen, jolla aloin kilpailemaan enemmän kv-tasolla hyvin tuloksin vuodesta 2017. Jostain syystä kuitenkin tuntui, että jotain puuttui.
Joten noin vuosi sitten (2018) päätin muuttaa toiselle tallille valmentautumaan hevosteni kanssa. Myimme yhden hevosen Amerikkaan, hankimme nuoren tilalle. Eli aloimme investoimaan tulevaisuuteen. Kaikki asiat alkoivat sujumaan paremmin. Hevoset ovat onnellisia, valmennus toimii ja kisatulokset paranivat melkein heti. Vuosi 2018 on ehdottomasti ollut paras vuosi tähän asti. Nyt minulla on 4 kivaa hevosta, joilla voin jokaisella kilpailla tavoitteellisesti.
Minulla on tavoitteet tosi korkealla ja toivon että kova työ palkitaan ja pääsen vielä jonain päivänä kilpailemaan korkeimmalle tasolle. Minulla ei ole ikinä ollut ns. valmista hevosta, joten olen aina itse kehittänyt hevosistani mahdollisimman hyviä. Siinä oppii eniten ja se on todella palkitsevaa!
Luottoratsu, 14-vuotias Adventure eli Aapo 

Olisi hienoa löytää uusia lahjakkuuksia tiimimme. Ratsutan niin nuoria kuin kokeneempiakin hevosia. Yritän aina tehdä parhaani hevosesta riippumatta ja ajattelen aina hevosteni parasta. Tällä hetkellä tulevaisuus näyttää hyvälle, enkä malta odottaa mitä se tuo tullessaan!
- Noora -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti