sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Helmikuun viimeinen viikko

Kuluneella viikolla keskityimme treenaamiseen kotona emmekä käyneet vielä  kisoissa. Tuntuu, että hevoset ovat alkaneet menemään jo paljon paremmin ja ollaan opittu paljon uusia asioita!


Maanantaina kaikilla meidän hevosilla oli kengitys. Jokainen on onneksi helppo kengittää ja 5-vuotias Kelvinkin sai ensimmäistä kertaa kengät myös takajalkoihin. Pääsin myös seuraamaan valmentajani kouluvalmennuksia ja tarkoitus olisi myös itse mennä pitkästä aikaa koulutunnille huomenna maanantaina. Kun asuimme vielä Suomessa vuosia sitten kävin viikoittain kouluvalmennuksissa. On loistavaa päästä uudestaan työstämään niitä perusasioita, jotka saattavat unohtua helposti.

Happy Boy ja Adventure kengityksessä

Pakko vielä mainita kuinka hyvältä Kelvin on alkanut näyttämään. Lihakset ovat vahvistuneet ja se on muutenkin kasvanut korkeutta. Kuitenkin edellisenä kesänä se oli vielä niin pieni ja melko lihakseton. Valmentajani on mennyt sitä avukseni ja päivä päivältä se alkaa työskentelemään paremmin. Oikeanlainen treeni ja ravinto saa ihmeitä aikaan unohtamattakaan kuinka hyvin Kelvin ja muut heppamme viihtyvät nykyisellä tallilla. Kun hevoset ovat onnellisia tuottaa myös treenaus enemmän tulosta!

Kelvin

Adventure


Happy Boy teki ensimmäistä kertaa laukkatyöskentelyä pitkän tauon jälkeen ja on parantunut jännevammastaan. Ihanaa saada se takaisin töihin ja huomiselle koulutunnille mukaan. Kouluvalmentaja käy siis joka maanantai pitämässä valmennuksia tallillamme.


Adventurella olen päässyt jo uuden estevalmentajan silmän alle. Perjantaina meillä oli valmennukset ja työstimme ensin sitä sileällä asettaen kaulaa sisälle sisäpohkeen läpi kuitenkin säilyttämällä tuntuma ulko-ohjassa ettei ulkolapa valuisi ulos. Tuloksena askel pidentyi ja hevonen alkoi liikkumaan koko kroppansa läpi pysyen suorana. Pystyin myös käyttämään pohjettani ilman että Aapo suuttuisi. Se alkoi myös pureskelemaan kuolainta tyytyväisenä ja rentoutui niskastaan. Sen jälkeen teimme muutamia hyppyjä ja fiilis oli hyvä. Vaikka ikää sillä onkin jo 15 vuotta, yrittää se aina parhaansa oppia jotain uutta.


Tässä videota kun ratsastin Aapoa rennosti sileällä viikon alussa.


Onneksi hepat pääsivät tarhailemaan ja muutamana päivänä olikin kaunis ja aurinkoinen ilma. Montego rakastaa leikkiä vesilätäköissä ja voitte vaan kuvitella mikä peseminen kimossa hevosessa on mutaleikkien jälkeen. Pääsimme myös ratsastamaan ulkokentällä ja kaikki hevoset nauttivat!

Montego Z

Tulevalla viikolla olisi tarkoitus palata kisakentille Montegon ja Adventuren kanssa. Valmentajani on nyt ratsastanut Montegoa ja yhteistyö on sujunut loistavasti. Innolla odotamme ensi viikkoa! Toivottavasti keväisemmät ilmat saapuisivat Hollantiin, eikä myrskyttäisi tai tulisi vettä taivaan täydeltä.. 


Toivottavasti myös sinun viikkosi meni mukavasti!

Mistä aiheista haluaisitte lukea blogissamme? Otamme ehdotuksia ilomielin vastaan. Ensiviikkoon!

- Noora -

1 kommentti:

  1. Kiva postaus! Olisi kiva jos tekisitte jonkin tyylisen varusteiden esittelyn 😊

    VastaaPoista