tiistai 17. maaliskuuta 2020

Treeniä treeniä

Viime viikko oli lähinnä valmennus painotteinen. Kisaamista oli tarkoitus jatkaa tällä viikolla, mutta kaikki tulevat kilpailut ovat peruttu Korona viruksen takia. Nyt siis pysytellään toistaiseksi kotona, mutta treenit jatkuu normaalisti!


Happy Boy on mennyt paljon eteenpäin ja sen ratsastettavuus on parantunut. Kouluvalmennuksissa viime viikon alussa tipuin siltä käyntityöskentelyn aikana, koska Happy ''pelästyi'' jotain ja kääntyi yllättävästi toiseen suuntaan...😬 Lopputunti meni hyvin ja sen jälkeen se on ollut tosi hyvä ratsastaa. Happy ei ole helpoin ja se on vaikea saada keskittymään työntekoon.. Mutta olen saanut paljon apua ja hyviä vinkkejä sen kanssa työskentelyyn. Myös ensimmäiset hypyt on nyt tehty ja taukoa siitä olikin useampi kuukausi jo parantuneen jännevamman takia. Tavoitteena olisi päästä takaisin kisoihin sillä noin kuukauden kuluttua.

Hepatkin ovat saaneet nauttia ihanan keväisestä säästä

Kelvin on tehnyt edellisen viikon sileän työtä ja kehittyy parempaan päin. Tänään se pääsi hyppäämään ja näyttäisi ymmärtävän jo paremmin sitäkin lajia. Vierailkaa meidän Instagram tilillä @teamcavallogos 😁 Sieltä löytyy videota. Ehkä Kelvin olisikin jo valmis kisakentille, kun ulkokausi starttaa. Sään pitäisi pysyä keväisempänä tämän viikon joten eiköhän pian rakenneta jo ratakin ulos!


Adventurella valmentauduin pari kertaa edellisellä viikolla. Alkuviikosta teimme todella paljon töitä sen kanssa. Olemme yrittäneet löytää sen herkälle suulle sopivaa kuolainta ja loppuviikolla kokeilemamme kolmipala kuolain toimi hyvin. On normaalia, että hevosista tulee hieman hankalampia kun asioita muutetaan ratsastuksessa ja vaatimustasoa nostetaan ylöspäin. Tämä on kuitenkin mielestämme se oikea tie huipulle ja oppia ratsastamaan. Aapo näyttäisi kuitenkin tykkäävän tästä uudesta systeemistä ja se toimii kyllä kaikkien hevosteni kanssa loistavasti. Se ottaa jonkin verran aikaa ennen kuin suurin työ on tehty, mutta se on varmasti palkitsevaa!

Montego hyppäsi alkuviikosta kotona valmentajani kanssa todella hyvin ja näyttäisi että sen hyppykapasiteetti on parantunut paljon muutamassa viikossa. Sille ollaan myös etsitty sopivaa kuolainta ja uusi kuolain menikin heti testiin keskiviikon kisoissa. Montego hyppäsi 120 luokassa puhtaan radan ja olisikin valmis 130 tasolle jo seuraavissa kisoissa.





Hevostemme treenaus jatkuu nyt normaalisti vaikka tulevat kilpailut ovatkin harmittavasti peruttu. Mutta on parempi, että suuremmat yleisötapahtumat perutaan, jotta tuo Korona virus saataisiin kuriin eikä se leviäisi enempää. On tärkeää olla varoivainen tällaisena aikana ja pitää hyvää huolta hygieniasta. Myöskin muihin ihmisiin kannattaa pitää hieman etäisyyttä. Syytä paniikkiin mielestäni ei ole. Täytyy muistaa pitää toisistamme huolta, eikä liikkua yleisillä paikoilla turhaan tai etenkään kipeänä. Asioiden on aina tapana järjestyä. Täytyy vaan muistaa ajatella positiivisesti näinä vaikeampinakin aikoina!


Itse olin pienimuotoisessa hammasoperaatiossa viime perjantaina, joten kolmisen päivää olen toipunut siitä kotona. Tänään tiistaina oli ihanaa mennä taas moikkaamaan heppoja. En pystynyt vielä ratsastamaan, mutta muutama lomapäivä ei tee huonoa ja minulla on onneksi loistavat tyypit pitämässä huolta hevosteni liikutuksista tallilla. Suurin kiitos menee tietysti siskolleni Lauralle, hän on niin tärkeä apu jokaisena päivänä. 


Ei muuta kun mukavaa alkanutta viikkoa ja muistakaa nauttia elämästä! Toivottavasti maailman tilanne rauhoittuisi pikkuhiljaa.  Aurinko saa myös ihmeitä aikaan joten nauttikaa ulkoilmasta!

- Noora -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti