perjantai 6. maaliskuuta 2020

Takaisin kisoihin

Viikko on vierähtänyt nopeasti ja kahdet kilpailut ovat takana päin. Viimeisistä kisoista ehtikin kulua muutaman kuukauden verran.


Taas ollut opettavainen viikko hevosten kanssa alkaen maanantaista kun pääsin Happy Boyn kanssa kouluvalmennuksiin. Teimme ensin käyntityöskentelyä ympyrällä asettaen kaulaa loivasti sisälle ja yritimme saada askeleeseen ja hevoseen enemmän pituutta. Happy Boy on jonkin verran pohkeen takana eikä aina oikein kunnioita jalkaani, jos pyydän sitä enemmän eteenpäin. Sitten teimme samaa ravissa ja tunnin lopussa siitä tuli rento eikä se kyttäillyt enää kummemmin ja keskittyi työntekoon! Olen todella tyytyväinen, joten ensi maanantaina uudestaan sileän valmennuksiin.


Adventurella oli estevalmennukset ja työstimme sitä ensin sileällä. Se on oppinut paljon lyhyessä ajassa ja Aapon ratsastettavuus on parantunut niin paljon. Hyppäys sujui myös hyvin. Keskityttiin suoruuteen ja kaarteissa työstin Aapoa sisäpohkeen läpi pitäen tuntuman ulko-ohjassa. Tässä videota maanantain valmennuksista.



Tiistaina kävimme lähistöllä kisoissa enemmänkin harjoitusmielessä pitkän kisatauon jälkeen. Valmentajani (Maureen Bonder) otti Montegon ekaa kertaa kisoihin ja hyppäsi 120 luokassa saaden yhden virheen. Heidän yhteistyötä on ilo seurata! Adventurella hyppäsin myös 120 luokassa yhdellä pudotuksella. Aapo oli liian innoissaan, joten päätin mennä vielä toisen kerran tuloksena paljon tasaisempi ja rauhallisempi suoritus. Illalla osallistuimme tallilla järjestettävälle fitness-tunnille. Oli tosi mukavaa ja kyllä lihaksissa tuntui sen jälkeen. On tärkeää myös pitää omasta fyysisestä kunnosta huolta!


Torstaina Adventure ja Montego pääsivät taas mukaan kisoihin. Aapolla menin 120 luokan yhdellä virheellä. Alan jo paremmin sisäistämään hieman erilaista tyyliä ratsastaa, ja suurin ongelmani on, että jännitän käsivarteni ennen hyppyä. Tärkeintä on säilyttää rentous ja torstain kisoissa pääsin jo enemmän jyvälle koko hommaan. On kiva, että valmentajani auttaa kisoissa ja huutelee tarvittaessa ohjeita radan reunalta. Montego hyppäsi puhtaan radan samassa luokassa sijoittuen kolmanneksi. Suuri muutos ollaan saatu aikaan lyhyessä ajassa. Oikeaan suuntaan ollaan siis menossa!



Kelvin hyppäsi tällä viikolla pientä rataa kotona ja sillä näyttäisi olevan potentiaalia. Tosi mielenkiinnolla seuraamme mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Nuorten hevosten kanssa on tärkeää olla kärsivällinen ja viedä niitä maltilla eteenpäin. Kelvinin viikkoon kuuluu paljon juoksutusta eteen alas, joka vahvistaa sitä. Tarhailu ja kävelykoneessa käveleminen tekee myös hyvää. Taluttelen sitä myös silloin tällöin puomien yli, niin nekin tulee tutummaksi Kelvinille.


Viikonloppu otetaan rennosti ja hevoset ovat kevyemmällä liikutuksella. Sunnuntaina kaikki saavat ansaitusti vapaapäivän. Mitä suunnitelmia sinun viikonloppuusi kuuluu?

- Noora ja hepat -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti